23 Aralık 2013 Pazartesi

Google Dijital Pazarlama Analizi 2013




Geçtiğimiz günlerde 2013′te en çok aratılanlar listesi Zeitgeist’i yayınlayan Google, dijital pazarlama sektörünü de unutmadı.Yayınladığı infografikle 2013′ün dijital pazarlamayı nasıl değiştirdiğini özetleyen Google, bu senenin pazarlama trendlerini verilerle açıklıyor.

2013′ü dijital pazarlama için çok verimli bir yıl olarak kabul eden Google, gelişen teknoloji ile markaların, ajansların ve yayıncıların tüketicilere daha kolay ve daha etkin bir şekilde ulaşabilmeye başladıklarını söylüyor. Daha zekice bir yaratıcılık dönemine girildiğini, kampanyaların farklı formatlarda yayınlanarak inovatiflik kazandığını, medya satın almasının gerçek zamanlı olarak gerçekleşmeye başladığını söyleyen Google, başarı için farklı ölçümlemelerin ortaya çıktığını belirtiyor.

Dijital pazarlama sektörünü yeniden tanımlayan büyük değişimleri yansıtan infografikte Google’ın 2013′ü bir değişim yılı olarak tanımladığı dikkat çekiyor. Eski usül pazarlamanın yeni teknolojilerle birleşmesi sonucu geleneksel pazarların değiştiğini belirten Google, %20 oranında şirketin ilk defa bu sene geleneksel pazarlama yöntemlerine dijital pazarlamayı eklediğini vurguluyor.

Dijital pazarlamanın yaratıcılık ayağına baktığımızda daha fazla reklamverenin geçilebilen, atlanabilen reklamları tercih ettiğini görüyoruz. Google, Youtube video içi reklamlarının %75′inin atlanabildiğini de belirtmeden geçmiyor. Buna ek olarak reklamverenlerin %73′ü sosyal medya reklamcılığına adım atarken yeni reklam formatlarının bu sene içinde hayata geçtiğine de parmak basılıyor.

Dijital pazarlama entegrasyonları da 2013′ün trendleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar gün içinde üç farklı ekran kullanması dijital pazarlamacıların bu tüketime yetişmesi için tüm bu platformlara hitap eden pazarlama modelleri oluşturma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. %81 oranında kişi akıllı telefon ve televizyonlarını aynı anda kullanırken %66 oranındaki kullanıcı ise akıllı telefon ve bilgisayarlarını eş zamanlı kullanıyor.
%48 oranında pazarlaması çoklu ekran kampanyalarını önemli görürken medya için ayrılan bütçelerin %20′si bu çoklu ekran kampanyalarına harcanıyor. Google ayrıca 2016′da bu oranın %50 oranında artacağını öngörüyor. Bu çoklu ekran kampanyasına “The Last of Us” oyundan örnek veren Google, Sony’nin çoklu ekran, çoklu platformlu kampanyasıyla 3,4 milyon adet oyun sattığını söylüyor.

Buna ek olarak medya satın almasının gerçek zamanlı olarak gerçekleştiğini belirten infografik gerçek zamanlı açık artırma reklamlarının bu sene içinde %74 oranında büyüdüğünü ve reklamverenlerin %70′inin programatik satın almayı tercih ettiğini gösteriyor.

Online reklamların yarısının internet kullanıcıları tarafından görüntülenmediğine parmak basılırken Google kendi ActiveView ürününün de reklamını yapmadan geçmiyor. Son olarak etkileşim oranlarına değinen Google, etkileşim başına ücretlendirme gibi ödeme modellerinin bu sene oldukça popüler olduğunu söylüyor.

2 yorum:

  1. Google özellikle 'biz'im bildiğimiz gibi teknolojinin,sosyal medyanın,reklamların hayatımıza ne kadar girdiğini sayısal olarak ve etkili bir biçimde aktarmış. Bu alanlarda olabilecek gelişmeler açıkçası beni korkutuyor.

    YanıtlaSil
  2. Bunca verinin getirisine bakılacak olursa dijital dünyanın tamamen içerisinde hatta o dünyada yaşadığımız gerçeği bir kez daha gözler önüne serilmiş oluyor. Google sonuçları değerlendirerek yeni atılımlar ve yeniliklerle karşımıza ne şekilde gelecek bunu da en kısa süreçte bire bir deneyimleyeceğiz.

    YanıtlaSil