15 Aralık 2013 Pazar

Sosyal Medya Optimizasyonu




Şirketler sosyal medyada var olmaya çalışırken kimi zaman gözden kaçan bir nokta oluyor "SMO." Yani sosyal medya optimizasyonu.
Sosyal medya optimizasyonunu daha iyi ayarlayabilmek için öneriler hazırladık.

1. İletişimde kalın: Sosyal medyada haberleri kimlerden almak istediğini seçersiniz, ne tarz haberler almak istediğinizi seçersiniz. İnsanlar kendileri için önemli olan haberleri görmek ister. Bu sebeple insanlara görmek isteyecekleri tarzda haberler sunmanız gerekir.

2. Stratejiniz olsun ve onu basit tutun: Sosyal medya için bir stratejiniz yoksa başarılı olma ihtimaliniz çok azdır. Kullanıcılarınızı analiz edin ve aldığınız bilgilere göre paylaşımlarınızı geliştirin. Bunun için kullanılabilecek birçok sosyal medya analiz uygulaması vardır.

3. SEO henüz ölmedi: Arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılan SEO hala oldukça önemli bir noktada duruyor. SEO bir internet sitesi için tek başına önemli olmasa da kardeşi SMO ile birleşince oldukça önemli bir hale geliyor. İnsanlar hala arama motoru sonuçlarına oldukça önem veriyor ve onlara göre hareket ediyorlar.

4. İnsanların ilgisini çekin: Bunun için iki anahtar kelimemiz var. "Kalite" ve "sıklık" eğer içerikleriniz kaliteli olursa ve yeterli sıklıkta paylaşılıyorsa oldukça önemli bir iş yapıyorsunuz demektir. Kaliteli olmayan içerikler sosyal medyada ilgi görmezken bunun yanında olumsuz bir etki yaratıp marka imajınıza zarar verirler.

5. Link: Linkleme en önemli sosyal medya aktivitelerinden birisidir. Bu sayede nerede olduğunuzu daha iyi görebilirsiniz.

Her şeyin ötesinde sosyal medyada var olabilmek için müşterilerinizi dinlemeniz ve anlamanız gerektiğini unutmayın. Onları anlamadan başarılı olma imkanınız yoktur ve onları anlamak sosyal medya planlamasının temel gereksinimidir.




1 yorum:

  1. Aynı zamanda kullanılan sosyal medya araçlarının birbiriyle bağlantılı olması da bu noktada önemli diye algılıyorum bunu umarım yanılmıyorumdur.

    YanıtlaSil