9 Aralık 2013 Pazartesi

Önde Olmak: LinkedIn





Profesyonel ürünleri ve hizmetleri geliştirmenin en iyi yollarından birisi de LinkedIn sosyal medya platformunu kullanmaktır. Aslında LinkedIn tam da bu işler için oluşturulmuş bir platformdur denilebilir. Hangi iş alanında olursanız olun profesyonel hizmet satan bir işe sahipseniz, LinkedIn hayallerinizin sosyal ağı olabilir. Birkaç ince ayarlamayla ve özel LinkedIn stratejisi ile LinkedIn profesyonel hizmetler için kullanılabilir duruma gelebilir.

İşte işinizi LinkedIn kullanarak geliştirmenin 10 yolu:
1. Profilinizi optimize edin (iyileştirin).
2. Profilinizi görselleştirin.
3. Paylaşın, paylaşın ve paylaşın.
4. Kişilerle iletişim kurun ve bunu geliştirin.
5. Çapraz tanıtım/promosyon yapın.
6. Takipçilerinize karşı düşünceli olun.
7. Uyumlu olun.
8. Takipçilerinize özel olduklarını hissettirin, kişisel olun.
9. Reklam yapın.
10. Firma sayfanızı sık sık güncelleyin.

5 yorum:

  1. Paylaşın, paylaşın ve paylaşın konusunda bence ne paylaştığımızdan çok nasıl paylaşımlarda bulunduğumuz konusuna dikkat edilmeli. Paylaşım yapıcam diye karşınızdaki insanları sıkmamaya dikkat etmeliyiz vermek istediğimiz mesajın özünü unutmamak gerekli.

    YanıtlaSil
  2. sosyal medya gün geçtikçe yeni trendleride beraberinde getiriyor. değişmeyen tek şey ise etkin olabilmek için yaptıklarımız..güncellemek, optimizasyon yapmak, profilimizi destekleyici unsurlar kullanmak, paylaşımcı ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek...bu püf noktalara dikkat ettiğimiz zaman çok daha verimli bir kullanım söz konusu oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Bir halkla ilişkilerci için çalışabileceği yeni bir sosyal medya alanı. Gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için daha çok çalışmamız ve yenilikleri yakından takip etmeliyiz ki donanımlı birer halkla ilişkiler uzmanı olabilelim.

    YanıtlaSil
  4. Mantıklı ve yerinde kullanıldığında kişisel ve kurumsal pek çok fayda sağayacak bir sosyal ağ LinkedIn.

    YanıtlaSil
  5. Linkedın profesyonellere ulaşmaya onlarla kolay iletişime geçmeye ve de onları tanımamıza kolaylık sağlayan bir ağdır. Bunun yanı sıra onların neyi ne şekilde yaptıklarını görebilme ve yenilikleri takip edebilmemizde bizlere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

    YanıtlaSil